Nu går begreppet ”resiliens” – förmåga att hantera förändring och fortsätta att utvecklas – från teori till handling. Projektet ”Resiliens i praktiken för svensk förvaltning” drivs av Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitetet och Albaeco.
Structor har utvecklat en iterativ process för undersökning av planer utifrån ekosystemtjänster och framtagna hållbarhetskriterier, som båda fungerat som framgångsfaktorer för hållbarhet.
Lekotopidén har varit grundläggande för utformningen av Hjälmarviksparken, en ny stadsdelspark i Örebro. Parkens gestaltning har vuxit fram med framtagandet av vägledningen för Lekotoper och prövar dess idéer genom fullskaliga miljöer för lek.
I C/O City projektet bedrevs ett samarbete och utbyte för att skapa verktyg för urbana ekosystemtjänster, mellan projektpartners i Sverige och universitet, byggindustri, arkitektförbund och kommunen i Fortaleza i nordöstra Brasilien.
En exempel- och inspirationssamling som visar olika naturbaserade lösningar i stadsdelar, parker, hus och bostadsgårdar samt i gaturummet.
Under vintern 2022/2023 genomfördes ett projekt som bestod av att testa GYF 3.0 och QGYF utifrån en föreslagen arbetsprocess.